Coaching studenten Light Challenge 2018

Datum: 08-02-2018


Gemeente Harlingen doet dit jaar als voor het eerst mee met de Light Challenge. Dit is een innovatiewedstrijd waarbij gemeenten, partners (bedrijven) en studenten uit heel Nederland de handen ineen slaan om innovatieve en toepasbare concepten te ontwikkelen. Dit jaar staat in het teken van de duisternis. Het thema van deze editie is daarom Feel the Night; maak de nacht op een prettige manier beleefbaar. 

De opdracht die door de gemeente Harlingen hiertoe is ingebracht: “Maak voor Harlingen in de stijl van de Nieuwe Willemshaven een landmark van het trafohokje”. Vanuit Adonin gaat Gert de Vries een groep van 6 studenten van het Alfa-college uit Groningen coachen die deze uitdaging aangaan. Het is de bedoeling dat dit team een innovatief en toepasbaar concept/object ontwikkeld die de overgang accentueert tussen licht en donker. Daarbij draait het om beleving, design, innovatie, duurzaamheid en energie en (her)gebruik van materiaal.Tijdens de finale van de Lichtchallenge (december 2018) zal het resultaat van alle inspanningen bekend worden gemaakt. Dit zal worden gecombineerd met het Lichtfestival LUNA in Leeuwarden (onderdeel van culturele hoofdstad).

Kijk voor meer informatie op: http://lightchallenge.eu/ en voor de vorderingen van het project in Harlingen op hun Facebookpagina (klik hier)